PREMI D'ARQUITECTURA DE LES COMARQUES DE GIRONA 2015

L'obra "Origami" queda preseleccionada als Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona 2015.

PREMI NACIONAL D'ARQUITECTURA

L'obra "Origami" rep el Premi Nacional d'Arquitectura Efímera al millor muntatge ecològic, reutilitzable i reciclable, i a més queda finalista al millor sistema d'exposició itinerant.

Exposició itinerant per a els PREMIS D’ARQUITECTURA DE LES COMARQUES DE GIRONA 2014, basada en un mòdul expositiu, la multiplicació del qual genera el conjunt. De fàcil muntatge i desmuntatge, autosuficient (no necessita d’eines i altres suports), lleuger i expositor de 31 projectes.

L’agregació dels suports garanteix prou flexibilitat per adaptar l’exposició a qualsevol emplaçament i facilitar, també en aquest aspecte, l’itinerància dels premis a Girona, Olot, Figueres i Vic.

13 mòduls de planta hexagonal que creixen a dues alçades diferents, la perimetral i la que correspon al centre de l’hexàgon. És en aquest joc de plans inclinats on el visitant descobreix les obres seleccionades. Aquesta inclinació permet familiaritzar-se amb el conjunt d’una manera àgil, i veure els panells amb comoditat des de qualsevol punt del joc de cobertes.

Pensats en matrius de cartró per aconseguir el seu transport apilat i l’optimització màxima de la capacitat del mitjà de transport que s’utilitzi.

INAUGURACIÓ DEL NOU CONTINENTAL

A principi d'any 2015 es va inaugurar el Nou Continental de Figueres.

El local es troba ubicat a la planta baixa de la Casa Salleras, presidint el cim de la Rambla de Figueres. L’edfici és una de les obres més emblemàtiques de l’arquitecte modernista Josep Azemar Pont, projectat a principi de segle XX per ordre de Vicens Salleras Camps. El local de planta baixa té un gran menjador de doble alçada i l’ocupava inicialment el Cafè d’en Xicu Ros, substituit després pel nom de Continental.
El projecte parteix d’un local que havia sofert unes actuacions que desvirtuaven l’essència inicial: Una barra central ovalada que cobria parcialment les parts inferiors dels pilars, deixava un espai de menjador insuficient a banda i banda. Un paviment sintètic en mal estat que formava un desnivell a mig local per amagar instal·lacions. Una il·luminació poc acollidora i insuficient, i elements decoratius inconnexos i desordenats.
La proposta té com a objectiu recuperar l’essència i bellesa del local modernista. Recuperar el patrimoni arquitectònic tenint especial cura en els acabats, situació de mobiliari, il·luminació, materials escollits i garantint la conservació dels elements més representatius. Els pilars queden aïllats i tornen a recuperar l’esbeltesa inicial, es restableix el nivell del paviment incial del local i la barra es retira a un dels lateral per a cedir importància al menjador, a la comprensió espaial i a la presència de la sala.

INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ DELS PREMIS D'ARQUITECTURA DE GIRONA 2014

L'exposició serà itinerant durant tot l'any 2014 i principis del 2015 i recorrerà les ciutats de Girona, Figueres, Olot i Vic.

El divendres 6 de juny de 2014, la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) va acollir l’acte de lliurament de la 17a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona, una de les activitats més importants dins el sector de l’arquitectura i la construcció a la província. L’acte va comptar amb la participació del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, del president de la Demarcació de Girona del COAC, Frederic Cabré; de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; del president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; del director de Banca d’Institucions a Girona de CaixaBank, Josep Blanch; i dels arquitectes Eduard Callís i Bàrbara Balanzó, membres del Jurat d’aquest any. En aquesta nova edició, que n’és la dissetena, el Jurat va seleccionar trenta-un projectes del seixanta-dos que es van presentar. A l'exposició es mostren els projectes sel·leccionats i premiats.

EL PROJECTE "S'ESCAPEN / GIRONA TEMPS DE FLORS" A LA CAMPANYA PROMOCIONAL TURÍSTICA DE L'AJUNTAMENT DE GIRONA

 

 

PREMI ARQUITECTURA DE LES COMARQUES DE GIRONA 2013

Premis Arquitectura Girona

La XVI edició dels Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona premia amb una menció l'obra "Reinventar-se o morir" del Temps de Flors de Girona de l'any 2012.

L'obra té com a elements clau els separadors, una peça constructiva que fixa l'armat interior de les estructures de formigó. Degut al context econòmic actual, en el que se'n fa poc ús, es reinventa l'element constructiu unint vàries peces entre sí per a crear un nou ambient en el carrer Cúndaro de Girona que recorda un passeig arbrat.

Els premis van ser lliurats el 31 de maig a la Demarcació de Girona del COAC, en un acte que va comptar amb la participació del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila; el degà del COAC, Lluís Comerón; de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; del president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; del director d’àrea de Negoci de Girona ciutat de “la Caixa”, Xavier Ponsatí; del president del Jurat dels premis d’aquest any, José Ignacio Linazasoro, i del president del COAC a Girona, Frederic Cabré.

 

 

CREACIÓ DEL PORTAL WEB WWW.CERTIFICATSIMMOBILIARIS.COM

ABXarquitectura crea un nou departament especialment orientat per a oferir un servei integral a les immobiliàries, empreses i privats.

El servei és assessorar en diversos aspectes i resoldre els tràmits tècnics administratius que són necessaris en moltes operacions de compra-venda i lloguer d'immobles (Certificats d'Eficiència Energètica, Cèdul·les, Informes d'Avaluació de l'Edifici, etc).

Així mateix ofereix els serveis tècnics que poden ajudar als seus clients, empreses o ciutadania en general per al seu habitatge o negoci.

ABX ARQUITECTURA ACONSEGUEIX LA MÀXIMA EFICIÈNCIA ENERGÈTICA EN ELS HABITATGES UNIFAMILIARS LLÚRIA 22-24.

certificació energètica Girona A

L'Institut Català d'Energia de la Generalitat de Catalunya atorga la màxima qualificació energètica (A) als habitatges unifamiliars Llúria 22-24 de Vilablareix.

Aquesta qualificació certifica que els esforços d'Immobles Perelló com a promotora dels habitatges i ABXarquitectura en l'introducció de majors índex d'aïllament, instal·lacions més eficients, i estudis d'insolació entre d'altres, realment contribueixen a tenir una molt bona eficiència energètica a l'edificació. Això representarà un estalvi en el consum d'energia durant la vida útil dels habitatges i, per tant, un estalvi econòmic pels propietaris.

(Només un 7% dels habitatges unifamiliars de nova construcció arriben a aconseguir la màxima qualificació en el certificat d'eficiència energètica. (dades ICAEN fins el 2012)).

PREMI ARQUITECTURA DE LES COMARQUES DE GIRONA 2011

L'obra "S'escapen" queda finalista a la XIV edició dels Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona.

El muntatge efímer es va realitzar durant l'exposició del Temps de Flors de Girona de l'any 2010.

Un camp de girasols pres dintre d'un pati ombrivol i obsessionat per a captar la llum del sol comença a enlairar-se desafiant la gravetat omplint tot el pati de la casa Pla-Sambola per finalment perdre's pel cel de Girona.

Els premis van ser lliurats a la Demarcació de Girona del COAC, en un acte que va comptar amb la participació de l'alcaldessa Anna Pagans; el degà del COAC, Lluís Comerón; del president de la Diputació de Girona, Enric Vilert; del secretari d'Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala; de la presidenta del Jurat dels premis d’aquest any, Carme Pinòs, i del president del COAC a Girona, Frederic Cabré.

PUBLICACIÓ DEL PROJECTE A LA REVISTA INTERNACIONAL DETAIL

La revista internacional DETAIL, del sector d'arquitectura i disseny, publica un reportatge de l'obra "S'escapen", que s'ha realitzat a Girona en motiu de l'exposició de Girona Temps de Flors 2010 en el pati de la casa Pla-Sambola del carrer de la Força.

(Detail. Revista de Arquitectura y Detalles Constructivos. Año 2010. Núm.5)

PREMI AL MILLOR PROJECTE SOSTENIBLE

El projecte de la Façana Solar per a Schott Ibérica rep el Premi al millor projecte d'arquitectura sostenible.

El premi el va entregar la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), juntament amb el Centre d'Investigacions Solars i l'empresa Schott.

PREMI A LA MILLOR PROPOSTA D'ORDENACIÓ URBANÍSTICA

Premi ordenació urbanística - ABX arquitectura

El projecte urbanístic per a l'eixample de Vilanova del Vallès és sel·leccionat com a millor proposta d'ordenació urbanística per al nou sector de creixement de la població.

La proposta es basa en criteris d'equilibri edificatori, social, comercial i d'equipaments en el territori i en la no invasibilitat absoluta de la zona urbanitzable, de manera que la ciutat creix fusionant les noves zones verdes amb els boscos perimetrals.

Diferents franges de zones verdes creen passeigs que creuen el sector i comuniquen entre sí els diferents equipaments, oferint una imatge de ciutat més amable i lluny del formigó i les places dures que impacten tant negativament en el territori.