2005-04
Centre Cívic Masia Can Morral d'Abrera

c/ de la Pagesia s/n
Abrera (Baix Llobregat) (BCN)
...................................................... veure més fotos>

Projecte Bàsic i d'Execució. Direcció d'Obra
superfície ampliació = 181 m2
superfície reformada = 1.083 m2
pressupost de l’obra = 1.073.946 Euros


Promotor:
Ajuntament d'Abrera

Autors: LLOVERAS & SOLER, ARQUITECTES

Col•laboradors: URBE estructura i instal•lacions

Cronologia:
2004(09) Concurs - 2005(01) Adjudicació projecte - 2006(02) Projecte Executiu - 2009(09) Inici Obra Fase 1

Es tracta de consolidar estructuralment la masia i rehabilitar-la com a Centre Cívic. L’operació s’emmarca dins les directrius dissenyades pel concurs d’idees i concretades en l’avantprojecte redactat per a l’àmbit del conjunt de la finca i el entorn territorial immediat
La masia presenta patologies estructurals greus en la seva la crugia N/W que obliguen a prendre la decisió d’enderrocar i reconstruir aquest sector. En aquest punt es situa la nova porta d’entrada, amb el nucli d’escala d’incendi i ascensor, amb el criteri que la nova estructura de formigó armat ha de contribuir -com un modern contrafort- a consolidar la estabilitat del vell edifici.
Aquest nou accés determina la nova imatge de l’edifici, definint una façana moderna que s’encara a la nova plaça cívica del futur equipament. El pòrtic de formigó es complementa amb un filtre de lames pels paraments de les passeres de distribució, i dialoga amb altres elements històrics de la façana de ponent com ara el frontó de doble arc d’inflexió. La façana de migdia, amb el seu portal, es conserven esdevenint un segon accés històric i representatiu de l’edifici.
La planta de la coberta es restaura completament convertint-se en un ampli espai polivalent. Es manté el sostre de fusta, incorporant il•luminació natural mitjançant una lluerna central i targes longitudinals a les façanes. La sala d’actes es situarà a planta baixa en l’antic corral de la banda del riu.























LLOVERAS&SOLER, arquitectes