1998
Nou Centre d'Interpretació del
Museu d'Olèrdola

Alt Penedès/Garraf (BCN)

Estudis Previs
superfície estimada = 1.180 m2

avantprojecte intergrat en el Pla Director del Museu d'Arqueologia d'Olèrdola


Promotor:
Museu d'Arqueologia de Catalunya
Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya


Autors:
Miquel Lloveras, Mercè Soler, (arquitectes)

Publicacions:
- REHACER PAISAJES. Catàleg de la 1ª Biennal de Paisatge 1999. Col•lecció Arquithemas núm 6. Fundació Caja de Arquitectos - COAC- UPC. 2000. (pag.85 P-80).
- El Parc Arqueològic d'Olèrdola: propostes paisatgístiques. III Trobada d'Estudiosos del Garraf, 1998 (pag 213/219)



El Pla Director determina la necessitat de construir un nou edifici amb el següent programa: Centre d'Interpretació del Parc; Serveis perifèrics (botiga, cafeteria i mòdul polivalent); i altres serveis com Centre de Recerca i Documentació, Residència per a investigadors, etc..
Es planteja un edifici orgànic i adaptar a la topografia, que dialogui amb el paisatge i amb el patrimoni històric. Volumètricament l'organisme arquitectònic es descomposa en un conjunt de "micro/arquitectures" generades a partir de les unitats de programa i dels fluxes de circulacions … la macla de les diferents unitats cristal.litza en un edifici de tipologia "rural" … basat en construccions pètries clarament assentades en el terreny … diferents volums que configuren escletxes que alhora generen entrades i vistes cap el paisatge …
Les parets es comporten com a murs en continuïtat amb les feixes conreades, … i els sostres vegetals també estan conreats …





















LLOVERAS&SOLER, arquitectes