<<<<<<<<<

    

>>>>>>>>>

       2008-06

Escola Bressol Parc Europa

c/ Urquinaona-c/ Esplanada de Can Gili
Barberà del Vallès (Vallès Occidental)

Projecte Bàsic i d'Execució i Direcció d'Obres
superfície construïda = 533 m2
pressupost de l’obra = 679.777 Euros


Promotor:
Ajuntament de Barberà del Vallès

Autors: LLOVERAS & SOLER, ARQUITECTES

Col•laboradors:
Sala Consultors, S.L. estructura - Enginyeria Vall instal.lacions

Direcció d'Obra: Mercè Soler
Direcció d'Execució: Sami Claret

Constructor: SECLASA

Cronologia: 2006 (07) Encàrreg - 2006 (12) Projecte Executiu -
2007 (09)- Inici d'Obra


La Escola Bressol es genera a partir d’un jardí de benvinguda conformat per la cantonada dels dos carrers d’accés. Un espai amb dos camins pavimentats i un gran arbre de fulla caduca que a la tardor es torna vermell. Dos murs de formigó de color col•locats ortogonalment defineixen la façana de l’escola. La porta està aixoplugada sota dos grans pèrgoles metàl•liques, lleugeres, corbades i convexes, un element arquitectònic singular i de lectura fàcil, que els nens podran memoritzar i explicar. Sota la mateixa pèrgola s’hi ha condicionat un petit recinte on s’hi aparquen els cotxets.
L’edifici es configura com un petit pavelló de planta baixa, rectangular i amb coberta plana on els colors revesteixen el sòcol del volum arquitectònic, configurant una franja d’escala més humana i més menuda. El mateix panell fenòlic de color s’implanta en la urbanització del solar a manera de plafons exempts flotants, fites visuals de relació de l’equipament i la ciutat.
Un passadís central equipat i lluminós organitza la planta. A la banda sud s’hi situen les aules amb la pèrgola de la zona de jocs i el pati de sauló a l’ombra d’una filera d’arbres i a la nord el menjador, la cuina i la zona administrativa.LLOVERAS&SOLER, arquitectes